Proširivanje smještajnih kapaciteta u Prelogu poduprlo je i Ministarstvo turizma i sporta

Objavljeno 26. listopada 2022.

Jedan od najaktivnijih i najvećih članova Turističke zajednice Grada Preloga, DG Sport d.o.o., odnosno Hotel Panorama, 2022. godinu pamtit će po mnogočemu. Naime, hotel je sredinom godine obilježio 10 godina poslovanja, a početkom godine proširio je ne samo svoje smještajne kapacitete, već i kapacitete destinacije Grad Prelog, za 30 soba te opravdano dobio četvrtu zvjezdicu. Gosti u Prelog i Hotel Panoramu ne prestaju stizati, a o kvaliteti smještaja u Prelogu, uz panoramski pogled na Akumulacijsko jezero HE Dubrava, govori i činjenica da je hotel omiljeno mjesto za pripreme vrhunskih sportskih ekipa, između ostalih, i hrvatske ženske rukometne reprezentacije.

No, pozitivne vijesti ne prestaju stizati. Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je Odluku o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih potpora temeljem Programa „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ za 2022. godinu u ukupnom iznosu od 21,5 milijuna kuna za 224 projekta na području cijele Hrvatske. Odluka je donesena temeljem provedenog Javnog poziva za prijavu subjekata malog gospodarstva za dodjelu bespovratnih sredstava, na koji se prijavilo ukupno 403 projekta. Poziv je objavljen krajem svibnja 2022. godine. Među odabranim projektima našao se i projekt DG Sporta d.o.o. u vrijednosti od 250.000,00 kuna naziva „Dodatni sadržaj i podizanje kvalitete uređenja i opreme Hotela Panorama“. Odabirom tog projekta, Ministarstvo turizma i sporta poduprlo je novu kategorizaciju i proširenje kapaciteta hotela, ali i destinacije Grad Prelog te ojačalo konkurentnost obje institucije na turističkom tržištu.

„Ovogodišnji program nastavak je svih dosadašnjih aktivnosti Ministarstva turizma i sporta usmjerenih na poticanje razvoja turističkog sektora s ciljem jačanja konkurentnosti. Kako bismo osigurali dugoročni razvoj i uspjeh hrvatskog turizma te njegovu održivost važno je kontinuirano usavršavati i unaprjeđivati ponudu. Ovaj Program upravo je zato usmjeren povećanju standarda, kvalitete i dodatne ponude objekata za smještaj, razvoju turizma na turistički slabije razvijenim područjima, razvoju dodatnih sadržaja s ciljem razvijanja cjelogodišnjeg turizma te zelenu i digitalnu tranziciju poduzetnika u sektoru. Kako bismo dodatno pomogli i području koje je bilo pogođeno potresom, dio sredstava namijenili smo za oporavak turističkog sektora Sisačko-moslavačke županije“, istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

„Turistička zajednica Grada Preloga iznimno je ponosna na postignuća Hotela Panorama te im čestita na ostvarenom uspjehu. Ulaganjem u naš Prelog, DG Sport d.o.o. doprinio je većoj konkurentnosti destinacije, ali i poboljšanju turističke ponude. Nadamo se da će ova uspješna priča biti dodatna motivacija ostalim poduzetnicima i subjektima u turizmu na području Grada za usavršavanje vlastitih proizvoda i stvaranje kvalitetnih i uspješnih projekata“, poručuje direktorica Turističke zajednice Grada Preloga, Petra Bobić.

Copyright © 2024. TZMZ | Sva prava pridržana
magnifiercrossmenuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content