Šesti sastanak projektnih partnera u sklopu projekta AQUA ADVENTURES

Objavljeno 24. listopada 2022.

U ponedjeljak, 24. rujna 2022. godine, održan je šesti sastanak projektnih partnera u sklopu projekta akronima AQUA ADVENTURES koji provode Grad Prelog i mađarska općina Kistolmács, a sufinancira Europska unija iz programa INTERREG V-A Program suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Pozdravni govor u ime Grada Preloga održao je gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, a u ime mađarskih partnera načelnik općine Kistolmács Zoltán Birkás. O provedbi projekta u Prelogu govorili su pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada i projekte Miroslav Hržić te voditelj projekta Marko Blažeka, a provedbu projekta u Mađarskoj prisutnima je približila voditeljica projekta Judit Vinhoffer. O planovima u Prelogu govorio je koordinator aktivnosti Damijan Bermanec, a u Mađarskoj administratorica projekta Bernadett Zadravecz.

Partneri su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, ali i svijest o poslu koji im još predstoji. Na traženje mađarske strane projekt je produljen do 28. veljače 2022. godine te će dotad biti završene sve aktivnosti. Grad Prelog je ove godine u sklopu projekta organizirao dvodnevnu ETIS radionicu za turističke djelatnike i druge zainteresirane osobe, trodnevnu veslačku školu u kojoj su sudjelovali članovi Nautičkog kluba Labud, tri radionice o lokalnoj flori i fauni za učenike osnovnih i srednjih škola, dvodnevnu školu u prirodi za djecu s obje strane granice te studijsko putovanje u Austriju. Organizirao je i gastronomske Dane dravske ribe te trodnevni nautički događaj Lov na labuđe pero. Usto, pri kraju su radovi u zapadnom dijelu Sportsko-rekreacijske zone Prelog koji će dati značajan doprinos budućnosti turizma na području Grada Preloga.

Sadržaj je isključiva odgovornost Grada Preloga i ni pod kojim uvjetima ne odražava stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

Copyright © 2024. TZMZ | Sva prava pridržana
magnifiercrossmenuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content